eSport

Sverige varsler strengere regler for loot boxes

Det svenske forbrukerrådet, Konsumentverket, har i en rapport advart mot de mulige farene og negative elementene som finnes i utvalgte dataspill. Denne rapporten er sendt til Splemarknadsutredningen, som er en gamblingkommisjon i Sverige.

 

Rapporten inneholder en rekke anbefalinger og tiltak som skal kunne redusere de negative effektene av gambling i Sverige.

 

Rapporten inneholder nemlig det faktum at mange dataspillere og eksperter ser en høy grad av sammenheng mellom å kjøpe/handle loot boxes i populære dataspill med gambling om penger. Selv om det å kjøpe en loot box uten å vite om det er noe verdifullt i seg ikke i seg selv kan likestilles med gambling, så vil en loot box med verdifullt innhold som kan veksles i penger, muligens falle innunder gamblinglovgivningen i Sverige.

 

Det er nå opp til Spelmarknadsutredningen å lese rapporten og avgjøre om den danner et grunnlag for ytterligere lovgivning omkring de populære loot boxes i datamaskiner.

 

Sveriges sosialminister, Aradalan Shekarabi, uttaler at det er viktig for regjeringen at alle forbrukere er sikret, og især dataspill som henvender seg mot barn og unge har et høyt ansvar.

Most read

Load more