Bingo

Bingo er et spill som de aller fleste kjenner. Men det mange ikke vet, er at Bingo faktisk er et spill som har utviklet seg over flere hundre år, og har eksistert i mange forskjellige versjoner, før det ble til det spillet vi alle sammen kjenner, og ikke minst spiller i dag. Faktisk er Bingo et av de spillene som spilles over hele verden, med mange millioner spillere hver dag. Her får du vite litt mer om Bingo, hvordan du spiller og ikke minst om hvordan du vinner, sånn at du får vite alt du trenger for å komme i gang med å spille.

 

Det å spille spill sammen er noe som er koselig, men selv det å spille alene er noe som veldig mange liker. Det er likevel noe som er veldig hyggelig ved å spille sammen med for eksempel familien sin, og for eksempel kunne sjekke tipperesultater sammen for å se om man har vunnet, og dette er for eksempel noe mange familier pleide å gjøre før, da Lottorekka ble trukket på lørdager. Men når det kommer til bingo, så får man svaret underveis, enten man spiller alene eller sammen med andre – og dette er noe som for mange faktisk øker spenningen enda mer. Bingo er også et av de spillene som passer til begge deler, og man kan velge mellom å spille på nett, eller i en spillehall sammen med andre. Men hvordan spiller man egentlig?

 

Slik spiller du Bingo

Når du skal spille Bingo er det noen grunnleggende ting du må gjøre før du begynner. En av disse tingene er at du må velge hvilken versjon av Bingo du ønsker å spille. Reglene er helt grunnleggende de samme, uansett om man spiller den ene eller den andre versjonen, men det er regler som alle sammen tilpasses den versjonen man spiller, så før man begynner er man nødt til å velge hvilken versjon man vil spille. Du kan for eksempel velge å spille 90-ball, 80-ball eller 75-ball, som alle sammen er svært populære versjoner av spillet.

 

Den andre tingen er at du må gjøre klart kortet ditt og også her har du flere valgmuligheter. Du kan enten velge å spille på et kort som er fylt ut allerede, eller du kan velge en blankt kort du kan velge alle dine egne tall. Rent statistisk er det ikke noe som er bedre enn noe annet, men mange spillere har veldig sterke preferanser når det kommer til dette. Noen foretrekker det ene, mens andre foretrekker det andre. Når man har valgt spill og kort, er man klar til å spille.

 

Ballene blir nå trukket en etter en helt tilfeldig mens de spinner rundt, og når tallet ditt blir trukket, markerer du dette på kortet ditt. Hvis du får et vinnende mønster roper du BINGO hvis du spiller live, og hvis du spiller på nett oppdages dette helt automatisk. Når du spiller på nett, kan du også stille inn spillet sånn at du kan velge at tallene dine blir markert automatisk når de blir trukket, sånn at du faktisk ikke engang trenger å gjøre det manuelt i det hele tatt.

 

Reglene i Bingo

Som sagt er reglene i Bingo veldig like, og avhenger bare i små variasjoner av hvilken versjon av spillet man spiller. Noen versjoner av spillet er mer populære enn andre i noen deler av verden, mens det kan være helt annerledes andre steder – derfor får du her reglene til alle de mest populære versjonene, sånn at du kan spille dem alle sammen.

 

I 90-ball, som er den mest spilte versjonen i Europa, spilles det med baller fra 1-90, og du kan få et vinnende mønster ved å fullføre en av radene, eller ved å få fult hus. Du spiller her med 3 rader av 5 tall, og for å få fult hus må du være den aller første som fyller alle rekkene sine.

 

80-tall er en versjon som ble spesielt utviklet til å spilles på nett. Her spiller man med baller fra 1-80 og et brett med 4 rader med 4 tall i hver. Her kan mønsteret være horisontalt, diagonalt eller vertikalt, eller bestå av en kombinasjon av mønstre.

 

I 75-ball, som er den mest populære versjonen i USA og Canada, spilles det med 5×5 tall, med en gratis rute i midten. Her trekkes det med tallene 1-75 helt til det er kåret en vinner.

 

30-ball er en annen morsom variant og velges av mange på grunn av at det å spille en runde ikke tar så veldig lang tid, og man derfor kan spille mange runder. Her spiller man med baller fra 1-30 og et brett med 3×3 tall. Et spill her er så kort at man kan få plass til to eller tre runder, på det en vanlig runde tar på noen av de andre variantene.

 

Spille i en spillehall, eller på nett?

Når det kommer til å spille Bingo, er det stor forskjell på å spille på nett og det å spille i en spillehall. Det å spille i en spillehall er mye mer sosialt, og derfor er dette noe mange foretrekker, til tross for at man ikke selv kan velge når man spiller og det ofte er dyrere, man vinner mindre og det tar lengere tid. Det å spille på nett er i motsetning til dette veldig populært, fordi det nettopp er det motsatte av dette: man kan selv bestemme når man vil spille, det er billig, du vinner typisk høyere beløp hvis du først vinner og ikke minst kan du spille mange flere runder fordi det går fort.

 

Begge deler er veldig fint og det avhenger bare av hva man foretrekker og har behov for. Spillet er jo det samme, så det er alle de andre faktorene som får lov til å bestemme. For mange er det sosiale en viktig del av det å spille, mens det for andre handler mer om spillet enn om det sosiale, så det å prøve seg frem og finne den riktige måten å spille på for deg, er den beste måten å spille på.