Betting

Anmeldelse av Viking Lotto

Har du noen gang savnet en lottoopplevelse som tilbyr et skikkelig skandinavisk preg av historie og kultur? Vel, dette er du helt klart ikke alene om, da det allerede har sprunget ut flere lottoplattformer på markedet, som tilbyr slike opplevelser. Viking lotto er en av disse, en spennende norsk spillplattform med en rik historie.

 

Viking lotto er en av spillnettsidene som har eksistert lengre enn noen andre, spesielt i det norske markedet. I dag fokuserer nettsiden på ni ulike land, men de begynte som tilbyder til kun de fem nordiske landene. Helt tilbake I 1993 begynte Viking lotto å tilby lotterispill til innbyggere i Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark.

 

Disse landene kombinerte gjennom samarbeid sine finansielle styrker, for å kunne tilby høyere pengepremier samt en bedre spilleopplevelse til sine brukere. Dette har helt klart fungert, da de i dag tilbyr jackpot premier på 3 millioner euro og oppover! La oss finne ut om Viking lotto sine spill er verdt å prøve seg på.

 

En rask gjennomgang av plattformens historie

Som nevnt så startet Viking lotto sine operasjoner i 1993, og synonymt med navnet så startet de sine operasjoner i Skandinavia. Fem av regionens hovedland fikk først tilgang til tjenesten, disse var som kjent Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark. Etter hvert ble tjenesten så populær at flere land ville bli med.

 

Dermed ble også Estland med på moroa i 2002, og i 2011 bestemte også Latvia og Litauen seg for å ta del. Ikke nok med dette, siste medlem hos Viking lotto så langt kom på banen i 2017, nemlig Slovenia. Sammen gjør disse ni landene opp hva Viking lotto er og står for den dag i dag.

 

De ulike landene har også valgt å sette sine egne tvister på plattformen og spillene den tilbyr. I Danmark for eksempel, liker de å kalle det «Onsdagslotto», mens folk fra Island liker å kalle det «Víkingalottó». Slovenerne derimot kaller det «Vikingu Loto». Disse er alle bare ulike navn (og språk) for hovedsakelig samme spill.

 

Hvordan spiller man Viking Lotto?

Viking lotto er heldigvis ikke noen vanskelig å spille, da nettsiden er svært enkelt fremlagt. For å spille velger du seks hovedtall fra 1 til 48, samt et bonustall (vikingtall) mellom 1 og 8. Hvis alle dine seks hovedtall samt bonustallet stemmer i trekningen, vinner du hovedpremien.

 

Maksgrensen på vinnerpremien er til enhver tid 35 millioner euro, eller ca. 350 millioner kroner. Overstiger premien dette, vil overslaget betales ut blant vinnerne i neste spillerunde. Med tanke på at en spillrekke hos Viking lotto i de fleste land koster rundt 1 euro, representerer dette nokså god verdi for spillere, sammenliknet med andre spill.

 

En fascinerende bit med fakta er at selv om hovedpremien og andrepremien er delt blant de ni medlemslandene, og dermed er identisk, så gjelder ikke dette for de andre premiene. Dette betyr at øvrige premier, utenom første og andre premien, kan variere stort mellom de ulike landene.

 

Vinnersjanser

Her skal vi ta en titt på hvordan Viking lotto måler opp når det gjelder vinnersjanser, sammenliknet med andre liknende lottotjenester. Viking lotto har en odds på 1 til 98 millioner per rekke. Dette er ganske midt på treet sammenliknet med andre liknende tjenester.

 

Euro Millions tilbyr for eksempel odds på 1 til 140 millioner per rekke, og Super Ena lotto tilbyr odds så høye som 1 til 622 millioner per rekke. Det finner derimot også en rekke lottotjenester som tilbyr bedre odds, disse inkluderer blant annet Euro Jackpot med 1 til 95 millioner per rekke, samt mindre spill som vanlig Norsk lotto med odds på 1 til 5,4 millioner per rekke, og Nabolaget med odds på 1 til 90 000 per rekke. Disse tilbyr vel og merke også lavere pengepremier.

 

Viking lotto tilbyr derfor som vi kan se en vinnersjanse som er nokså midt i markedet, med svært gode pengepremier og helt ok vinnersjanser. Det er også verdt å legge merke til at jo lengre tid det tar før noen vinner hovedpremien, jo bedre blir faktisk vinnersjansene. Viking lottotrekningen finner sted hver Onsdag kveld kl. 19.00 i Hamar.

 

Viking lotto premier er som kjent begrenset til 35 millioner euro, så premiene blir aldri like ekstreme som for eksempel i Euro Jackpot. Men 35 millioner euro bør fortsatt være nok til å tilfredsstille de aller fleste lottospillere. Her er noen av de største Viking-premiene noen sinne:

 

* 33,2 millioner euro i april, 2018

* 24,5 millioner euro i mai, 2013

* 21,3 millioner euro i januar, 2012

 

Utbetalinger, skatt og mer

Viking lotto betaler ut gevinster til sine vinnere som en engangssum. Det er dermed ikke noe av pengepremien din som bli holdt tilbake eller forsinket, om du skulle være så heldig å vinne. Du har forøvrig 365 dager på deg til å hente ut premien etter dagen du vinner. Når det gjelder skatt på eventuelle premier, ser det bra ut for de aller fleste land som tar del i Viking lotto. Som innbygger i Norge betaler du ingen skatt på premiene dine.

 

Det er kun Latvia og Slovenia som krever skatt på pengepremiene de utbetaler. I Latvia er premier under 3000 euro skattefrie, mens pengepremier mellom 3000 og 55000 euro er skattet på 23%. Pengepremier over 55000 euro er forøvrig skattet på 31,4%. I Slovenia skatter de alle pengepremier over 300 euro på 15%.

 

Selv om Viking lotto hovedsaklig er ment for borgere i skandinaviske land, tilbyr det frie markedet og internett alltid løsninger for folk som vil spille fra andre land. Det finnes en rekke såkalte concierge-tjenester som tilbyr mennesker i en rekke ulike land å spille Viking lotto gjennom dem.

 

Alt i alt så vil vi påstå at Viking lotto er en svært oppegående tjeneste med en rik bakgrunn, noe som gjør det enkelt å stole på dem som lottospiller. Om det er et skandinavisk preg du ser etter i din spilltjeneste, kan Viking lotto anbefales som det perfekte alternativet. Viking lotto tilbyr både gode premier og respektable odds, noe som gir dem tommel opp fra oss.

Most read

Load more