Betting

Om bingo og dens historie

Bingo, også kalt lotto, er et spill der du har et spillekort med ulike numre, og hvis du fyller alle tallene i en rekke, vinner du. Tallene i bingo blir trukket i vilkårlig rekkefølge ved hjelp av en pose eller tombola. Bingo er faktisk et av de mest populære spillene i verden. Ønsker du å bli klokere på bingo? I så fall har du kommet til rett plass. I dette innlegget dykker vi nemlig ned i bingospillets historie.

 

Hva er bingo?

Bingo er, som skrevet innledningsvis, en form for lotteri og kan spilles av alt fra 2 til 100 mennesker i alle aldre. Spillet er nemlig enkelt og underholdende, og derfor kan både ung og gammel finne glede i et slag bingo. Når du skal spille bingo får du utlevert ett eller flere spillekort med masse felt, der ulike tall og blanke felter er representert. Deretter blir det trukket tall fra en tombola eller pose inntil én bingospiller får en full rekke og kan rope ”bingo!”. Den som først får en rekke vinner potten. Potten kan være alt fra penger til andre goder som gavekurver, gavekort eller lignende.

 

I USA er bingo ganske stort, og her kan du innimellom finne potter bestående av tusenvis av dollar. Mens andre spill er forbudt i USA har bingo klart å forbli i varmen, og det er fullt lovlig å spille det der. I Irland er det også lovlig å spille bingo, men kun dersom gevinsten går til veldedighet. I Storbritannia har de også et skarpt blikk rettet mot bingo, og siden 1966 har det vært lovlig å spille bingo der borte. Det åpnet også opp for at bingo ikke lenger kun ble spilt med henblikk på veldedighet, som i Irland, men derimot også for vinningens skyld.

 

Forskjellige typer bingo

Bingo har flere forskjellige navn og finnes i flere variasjoner. Det første navnet på spillet var ”lotto” (eller lotto), og det var et populært spil blant barn. Den amerikanske varianten heter ”Keno”, ”kino” eller ”po-keno”, og kan dateres tilbake til starten av det 19. århundret. Andre amerikanske navn for spillet bingo er dessuten ”beano”, ”lucky”, ”radio” og ”fortune”. I den britiske hæren var spillet også kjent under navnet ”tombola”, ”house” eller ”housy-housy”.

 

Under Depresjonen i 1930-årene ble det også spilt bingo på flere kinoer, og den gang gikk det under navnet ”screeno”. Én kveld i uken var tildelt bingokveld i kinoene, og premiene varierte fra et par hundre dollar i kontanter, til merchandise og dagligvareprodukter. Bingo er den typen spill som både spilles i lokale foreninger og på større, anerkjente kasinoer verden over. Det er i tillegg snakk om et spill med et bredt omfang.

 

Online bingo

I dag er det ikke kun mulig å spille bingo i den virkelige verden. Du kan derimot også spille bingo på nett, noe som har gjort det mer tilgjengelig for alle bingointeresserte. Det finnes et vell av steder online, der du kan spille bingo, og i likhet med andre spill på nett må du være medlem for å få adgang til bingospillet. Bingo finnes i ulike varianter online, noe som vil si at du med stor sannsynlighet kan finne et bingospill som matcher din tålmodighet og lommebok.

Most read

Load more