eSport

Hvor mye penger bruker gamerne EGENTLIG?

Det er det store spørsmålet som mange lurer på. Hvor mye penger bruker en gjennomsnittlig gamer på spillingen sin?

 

Kunsten å tjene penger på videospill har alltid vært helt avgjørende for å lykkes. Uansett om vi snakker om myntdrevne arkadespill eller kassetter og CD-er til konsoller så er det å få prisen riktig ekstremt viktig for å tjene penger. I dag handler det stort sett om in-game-kjøp, uansett om vi snakker om mobilspill eller enorme nettbaserte spill som World of Warcraft, League of Legends eller Fortnite.

 

Disse spillene lar gamerne kjøpe virtuelle penger som kan brukes i spillene. Man kan kjøpe seg spesielle egenskaper som gir en fordeler underveis i spillet, man kan kjøpe seg skins (et skin kan gi en karakter, et våpen eller en gjenstand et spesielt utseende), virtuelle kjøretøy eller eiendommer. Dersom man treffer med strategien sin, kan det bli særdeles lukrativt for spillutvikleren. Men hvor mye penger bruker egentlig den gjennomsnittlige gameren på spillingen sin? Disse tallene er hentet fra en amerikansk undersøkelse, så det er nok naturlig å anta at Norge ligger litt høyere.

 

Det korte svaret er $229, men de fleste respondentene i undersøkelsen ligger mellom $51 og $100. En tredjedel av gamerne har brukt over $500! Og hvem er så disse gamerne? I gjennomsnitt var 60 % av dem mannlige, gjennomsnittsalderen var 32 år gammel, og de gamet vanligvis fra 3 til 6 timer per dag.

 

På spørsmålet om hvordan de betalte for kjøpene sine, var det meget tett mellom bankkort som 36,2 % benyttet, mens 33,8 % brukte kredittkort. PayPal lå på en tredjeplass lang, langt under disse to. Det var en tydelig forskjell mellom kjønnene når det kom til beløpet brukt. Kvinnelige gamere brukte bare $177 kontra mannfolkenes $262 (derav kom snittet på $229).

 

Et av de mest interessante svarene fra undersøkelsen er hvilken påvirkning alder har på hvor mye penger gamerne bruker. Det viste seg at de som brukte mest på gaming var i aldersgruppen 35-44 år, fordi de både har god inntekt og fortsatt er interessert i gaming. De mellom 18-24 er interessert i gaming, men har ikke penger, og de over 55 har penger, men er ikke lenger interessert. Aldersgruppen 13-17 år brukte også masse penger, men det var nok mest foreldrenes penger som kom til nytte her.

 

På listen over de spillene som flest hadde brukt penger på, var det mange kjente navn. World of Warcraft, Call of Duty, Fortnite, Grand Theft Auto, Final Fantasy og Minecraft var alle på listen.

 

Et spørsmål gjenstår: hvorfor bruker de penger?

68 % svarte at de kjøper seg fordeler i spillet for å klare å konkurrere med andre, noe hele 83,8 % av spillerne i aldersgruppen 35-44 år var enige i. Til sammenligning svarte 79,1 % av spillerne mellom 13-17 år at de ikke trengte å kjøpe noe for å konkurrere med andre. Det tyder på at den yngre aldersgruppen er flinkere enn sine eldre motspillere. Den eldre garden er heller ikke ukjent med å betale for å drive med hobbyene sine, og mange er ivrige besøkende hos nye nettcasino – en annen form for spill hvor man bruker penger. I motsetning til vanlige videospill kan de faktisk vinne penger på slike pengespill.

 

Etter hvert som disse spillene blir enda mer populære, og enda mer sofistikerte i sine metoder for å overbevise spillerne til å bytte penger mot en bedre spillopplevelse, vil det bli fascinerende å se hvordan forbruksvanene endrer seg blant gamerne.

Most read

Load more