Lovlig streaming av sport på nett

Sportssendinger er et brennhett tema i dagens nyhetsbilde, ettersom TV2 nylig valgte å øke prisene på Premier League-pakken sin. Sportspakker er allerede vært kostbare i de fleste forbrukeres øyne, og flere reagerte sterkt på av TV2 valgte å gjøre dette nå, selv om rettighetene deres utløper ved utgangen av denne fotballsesongen. TV2 på sin side håper nok at mange velger å inngå langvarige abonnementsavtaler på TV2 Sumo-tjenesten sin, slik at de kan beholde noen av forbrukerne som egentlig kun ønsker å se fotball.

Mange TV-distributører økte prisene

Som følge av TV2 avgjørelse, valgte mange populære distributører, inkludert Altibox og Canal Digital, og øke den månedlige prisen på sine abonnementspakker. Canal Digital valgte å øke prisene med hele 200 kr per måned, noe som fikk hele forbruker-Norge til å heve øyenbrynene. En slik prisøkning på en TV-pakke er svært drøyt, men Canal Digital på sin side legger skylden på TV2, da de økte prisen som distributørene igjen må betale. Sinte forbrukere har dermed spammet ned kommentarfeltene på TV2s sosiale medier, i frustrasjon over de økte prisene.

Ny rettighetsinnehaver for Premier League

Det er klart at Nordic Entertainment Group tar over rettigheten til Premier League fra og med neste rettighetsperiode. Hvordan det vil gi utslag i prisene for forbrukerne, er det enda ingen som kan si noe om. Mange håper nok på lavere priser, men i og med at Premier League bare blir dyrere og dyrere som produkt, er det nok mange som håper forgjeves.

Lovlige streaming-alternativer finnes

Streaming av filmer og TV-serier på nett har lenge vært oppe i mediebildet. En av tjenestene som fikk mye omtale var PopcornTime. De fleste anså imidlertid tjenesten som ulovlig, da de ikke satt på noen rettigheter, men likevel tilbydde det meste av populære filmer og serier.

Streaming av sport er også blitt svært populært på nettet. Her finnes det imidlertid lovlige alternativer som ikke trenger å koste skjorta for forbrukerne. Unibet TV er et eksempel på en slik tjeneste. Her kan du se fotball fra mange populære ligaer, inkludert Bundesliga, La Liga og Serie A, i tillegg til mange andre sporter og ligaer. Dette kan være en svært godt alternativ for de som ikke ønsker å betale i dyre dommer for tradisjonelle TV-pakker fra distributørene. Via Unibet TV kan du se kampene så lenge du har minst én krone på spillerkontoen din, og du har plassert et spill på kampen.

Det er liten tvil om at streaming generelt sett kan være med på å gi bedre priser for forbrukerne, da konkurransen fører til at prisene presses nedover. Mange kommer nok uansett til å fortsette med å abonnere på sportspakkene fra TV-distributørene, slik at de får høyest mulig kvalitet og et mest mulig stabilt produkt. Det er mange som er villig til å betale mye for å se favorittlaget sitt spille fotball, og det er distributørene naturlig nok svært klar over. Ellers er en tur på den lokale sportspuben og se kamp med kompiser alltid et godkjent alternativ.

 

Most read

Load more