Casino

Pokerhender i Texas Hold’em pokerspill

I denne lille artikkelen vil vi presentere deg for de ulike pokerhendene som finnes i Texas Hold’em poker.

 

Det finnes i alt 10 pokerhender, og disse rangeres fra høyest til lavest i et hierarki som ikke kan brytes. Det mest grunnleggende, før du kaster deg ut i ditt første Texas Hold’em pokerspill, er å ha kontroll på de ulike hendene. Se her:

 

  • Royal Flush – Den beste hånden i poker, og også den vanskeligste å oppnå. Den består av kortene 10, knekt, dame, konge og ess i samme farge.
  • Straight Flush – Nest beste hånd og minner mye om Royal Flush, men her må kortene kun være i en tilfeldig rekkefølge og samme farge.
  • Fire like – Fire like kort. Hvis det er flere spillere med fire like, vil høyeste kort på hånden eller på bordet avgjøre vinneren.
  • Fullt hus – Består av en kortserie i samme farge. Rekkefølgen er underordnet. Hvis det er flere spillere med fullt hus, er det spilleren med de tre høyeste kortene som vinner.
  • Flush – Består helt enkelt av en kortserie i samme farge. Rekkefølgen er underordnet. Hvi det er flere spillere med flush, vinner spilleren med det høyeste kortet
  • Straight – Er en pokerhånd med fem kort i rekkefølge, men ikke i samme farge. Ess kan følge etter en konge eller kan starte en straight etterfulgt av en toer.
  • Tre like – Er tre like kort f.eks. tre konger. Hånden gjøres ferdig med de to høyeste kortene som er tilgjengelige.
  • To par – Er to par kort av samme slags. Det kan være to ess og to konger. Det siste kortet som gjør hånden ferdig, er det høyeste tilgjengelige kortet.
  • Et par – Er et par av kort f.eks. to konger. Hånden gjøres ferdig med de tre høyeste kortene som er tilgengelige.
  • Høyeste kort – er den laveste pokerhånden i Texas Hold’em og er det du har på hånden, dersom du ikke har noen av de ovenstående kombinasjoner. Det høyeste kortet avgjør verdien av hånden.

 

Alle kort følger den grunnleggende rekkefølgen som i andre kortspill. Det høyeste kortet er derfor alltid esset, etterfulgt av konge, dame, knekt og så videre. Ofte kan flere spillere sitte med samme hånd – da ser man på det siste kortet som avslutter hånden som avgjørende for hvem som vinner. Et eksempel er Straight, der det er det høyeste kortet som avgjør vinneren – en Straight fra ti til ess er høyere enn en Straight fra ni til konge.

 

Hvis en pokerhånd ikke består av en kortserie, som for eksempel fire like, ser man på det siste kortet som er det høyeste kortet tilgjengelig. Med «tilgjengelig» kan det være et kort en spiller sitter med på hånden eller et kort som ligger på bordet.

 

Følgende oversikt har vi fått låne av Unibet.

 

Most read

Load more