Betting

Odds på norsk hesteløp

Har du tenkt å starte med tipping på hest? Da er det en god del å sette seg inn i først. Dette er en spennende sport med mye vinnersjanser, noe som nok er grunnen til at hesteløp stadig øker i popularitet. Det er viktig å vite hvilke odds du kan spille på i høsteløp og hva disse betyr. Derfor har vi satt sammen denne nyttige guiden for ferskinger og nybegynnere innen tipping på hest.

Oddsmarked

Tipping på hest kan skje på forskjellige hesteløp, men du kan også tippe i forskjellige odds markedet. Det kan være veldig underholdende å spille på hest, særlig om du ser på travene direkte. De mest vanlige odds markedene er som følger: Win, Each Way, Startodds, Ante post spill og Kombinasjonsspill.

Win og Each Way

Win er det desidert enkleste markedet, og derfor førstevalget til mange nybegynnere. Du velger hvilken hest du tror vinner løpet.

Each Way er en slags gradering. Her må hesten du tipper på komme på enten første, andre eller tredjeplass for at du skal sikre seier. Dersom løpet har mange hester, kan du også få en utbetaling hvis hesten lander på fjerde eller femteplass.

Startodds

Startodds dreier som om hvor mye det er mulig å vinne på spillet ditt. Denne oddsen kan forandre seg helt frem til løpet begynner, avhengig av hvilke nyheter som får oddsen til å synke eller øke. Oddsen kan også endre seg etter hvor mange som spiller på den.

Mange bookmakere og sportsbooker tilbyr noe som kalles odds garanti. Dette går ut på at hvis oddsen øker etter spillet ditt er plassert, kan du få utbetalt sum baserte på den høyeste oddsen hvis du skulle vinne. Merk dog at det ikke er vanlig i alle hesteløp.

Ante post spill

Spill plassert med Ante post spill vil ikke alltid få den beste odds garantien. Skulle hesten mot formodning ikke starte i løpet, vil du heller ikke få pengene tilbake. Likevel finnes det noen unntak for dette, men da vil du se at spillet er markert med «no runner – no bet»

Kombinasjonspill

Har du noen lest om spiller som vinner store summer på hest, selv med en liten innsats? Da er sjansene store for at de spilte et kombinasjonsspill. Slike type spill blir delt inn i tre kategorier: dobbeltspill, trippelspill og akkumulator.

Velger du dobbelt spill betyr dette at du velger to forskjellige hester som skal vinne hvert sitt respektive løp. Du vil altså få en dobbel odds, noe som kan lønne seg hvis du har lykken med deg.

Du kan velge å legge til en hest til, og da spille et trippelspill. Oddsen blir da høynet enda et hakk. Det er mulig å spille kombinasjonsspill med hele åtte hester. Har du åtte hester på boneng din, kan oddsen multipliseres og dermed resultere i stor gevinst.

Oppsummering

Odds på hesteløp er ikke vanskelig å forstå, men det er viktig å sette seg godt inn i det før tippingen starter. Les gjerne også tippetips i tillegg til informasjon om odds, slik at du får mest mulig ut av plasseringen din. Lykke til!

Most read

Load more