Betting

Hva er Flat Racing?

Det mest vanlige hesteløpet kalles for Flat Racing. Dette er et begrep du nok vil komme over hvis du starter med tipping på hesteløp. Denne formen omfatter som regel en oval flate og bane, selv om det er mulig å se enkelt unntak. Windsor sin 8-talls-bane er et eksempel her.

Denne formen er den mest vanlige og den vi oftest ser over hele verden. Irland og Storbritannia er kjent for varierende baner, men som regel er disse jevne og ovale i resten av verden. Hestene vil galoppere mellom to punkter rundt et ovalt spor.

Flat Handicap løp

Et annet begrep du også kommer til å møte på innen hestespill, er flat handicap løp. Dette er et begrep som beskriver den vinnersjansene til hestene. I et flat handicap løp vil alle hestene ha en lik teoretisk sjanse til å vinne. I slike løp vil hesten få tildelt en rate basert på sine tidligere resultater i løp. Den høyeste raten det er mulig å få ligger på 100.

Hvis en hest har 90 i rate og en hest har 100 i rate, vil hesten med høyeste rate være fire og et halvt kilo bedre enn hesten med lavest rate. Forvirret? La oss bryte det ned. 2,25 kilo regnes som en hestelengde i løp på 1 600 meter. Det vil si at hvis et løp for eksempel har en lengde på 900 meter, vil en hestelengde være på 900 gram og så videre.

Flat handicap løp kan være noe vanskelig å tippe på, ettersom det kan være mer komplisert å gjette seg frem til hvilken hest som vinner. Men til gjengjeld vil oddsen være langt høyere i slike type løp. Er du erfaren eller har lykken med deg, kan flat handicap løp gi store gevinster.

Maidenløp

Maidenløp er nok et begrep du vil møte på. Dette regnes som et ganske uvanlig løp å tippe på, da det er ganske vanskelig å gjette seg frem til hvilken hest som vinner. Dette begrepet brukes om løp som kun inneholder nye hester. Hvis en hest trenes til flat racing, vil den være rundt 2 år når den starter med maidenløp.

Ettersom hestene i Maidenløp har veldig lite erfaring fra før av, og ingen tidligere resultater å vise til, er det naturligvis vanskelig å gjette seg frem til vinneren. Likevel er disse løpene underholdene å følge med på, ettersom du kan få et forsprang på å bli kjent med nye, gode hester.

Gruppeløp

Gruppeløp består simpelthen av ulike grupper. På engelsk kalles dette gjerne for Group Race, og her deles hestene inn i ulike vektklasser basert på hestens alder. I Gruppeløp vil du finne tre forskjellige grupper: Group 1, Group 2 og til slutt Group 3.

Den første gruppen er den høyeste klassen. Selv om favorittene i slike løp ofte kommer med relativt lav odds, er de spennende å følge med på og ikke minst tippe på.

Det finnes mange forskjellige typer hesteløp, men flat racing er altså den mest vanlige. Det er ofte her både nybegynnere og erfarne samler seg. Likevel finnes det også andre hesteløp som kan være spennende å spille på, hvert fall om du ser dem direkte!

Most read

Load more