Casino review

Betfair

Läs mer

Liker du gode odds som settes av spillerne selv fremfor tradisjonelle bookmakere? Vil du ha muligheten til både å spille for og mot bestemte utfall av sportskamper og turneringer? Eller vil du bare ha litt avslappende rulett- eller pokertid? Da er Betfair kanskje stedet for deg, enten du er tilhenger av superligaen, dartspesialist eller bare liker å sitte med en god hånd ved pokerbordet.

 

Spillebørsen Betfair tok sitt første spadetak i år 2000, og siden har det gått støtt fremover. De har blitt verdens største spillenettsted med over en million spillere på verdensplan og en omsetning som allerede i 2014 var på over 390 millioner britiske pund. Deres nyeste videoreklame, med skuespilleren Clive Owen i hovedrollen, har gjort sitt – spesielt med å forklare hvor enkel og effektiv Betfairs spillebørsmodell er når det kommer til back(støttende) og lay(liggende) -veddemål. For de som ikke er kjent med støttende og liggende veddemål må vi nesten fortelle at man kan vedde på at noe skjer (støttende), eller man kan vedde på at noe ikke skjer (liggende).

 

Kom fort i gang med å spille på Betfair

For å starte opp med å spille på Betfair skal du naturligvis opprette en Betfair-konto. Denne prosessen er enkel og oversiktlig og ligner alle andre spillebørser på nettet og nettsider for pengespill. Det er bare å gå inn på Betfairs-hjemmeside, trykke på “Meld deg inn nå”, og man føres over i en navigasjonboks hvor man skal avgi opplysninger og legge inn sine sikkerhetsspørsmål og valuta m.m.

 

Her vil nye brukere i hovedsak også bli møtt av en bonus som skal få fart på spilleiveren – slik at man kommer fort i gang på prosessen med å oddse på en masse forskjellige spill. Naturligvis kan man også opprette en bruker – samt bruke all annen funksjonalitet – ved å laste ned Betfairs applikasjon; dog skal Android-brukere være oppmerksom på at Google-playstore ikke tillater pengespillprogrammer, så man skal finne appen via Betfairs egen hjemmeside.

 

Velg mellom et hav av kamper

Når man har opprettet bruker, kan man velge mellom et hav av kamper og spill man gjerne vil spille på. Her er oppsettet veldig likt med andre spillenettsteder som f.eks. Unibet og Bet365, og du kan veldig fort danne deg et overblikk over direktesendte kamper, se høydepunkt, få en liste over utvalgte kamper med oddsforbedring eller forbedrede odds. Eller du kan følge kampanjer og lese analyser via Betfairs blogg og se hvilke kamper som kan strømmes direkte på Betfair Live Video eller følges på TV.

 

Betfairs odds på pengespill

En av de tøffe funksjonene hos Betfair er at man kan sette sine egne odds. Dette kan være på kamper hvor man er utilfreds med odds man er gitt og kan velge mellom. Du tilbyr ganske enkelt dine egne odds på bestemte kamper, og ser om det vil være andre Betfair-spillere som biter på. Dette gir deg en klar fordel ift. tradisjonell pengespill og er det banebrytende aspektet ved pengespillutveksling (betting exchange) som følger samme logikk som aksjehandel på børsen, hvor man fjerner mellommannen og kan skape sitt eget hell langt enklere og hurtigere enn om man spiller via en bookmaker.

 

Betfair Cash Out

En annen tøff funksjon er «Cash Out», hvor man kan stoppe spillet i god tid og evt. redusere tap hvis ens favorittlag, mot forventning, spiller som en brekt arm (og man vil ha dem til at vinne). «Cash Out» kan brukes både før eller under en kamp, dog inntil videre kun på utvalgte kamper, som er årsaken til at man skal holde øye med «Cash Out»-ikonet i kampoversikten. Slik kan man også trekke seg fra en igangværende kamp, og altså stoppe når man vurderer at leken er god.

 

Slik kjøper og selger du spill

Når du har opprettet din Betfair-konto, er det relativt lett å komme i gang med å spille. Du velger bare et spill fra sportmenyen, og her ser du når spillet starter. Du kan også for den enkelte kampen se kampoppvisning og kampstatistikk, og selvfølgelig odds på kategorier som: kampodds, samlet antall mål, handicapspill, korrekt score eller mer. Så er det bare å følge intuisjonen og ens praktisk kunnskap.

 

Som noe interessant tillater Betfair de tidligere nevnte back(støttende) og lay(liggende) -veddemål, hvor man både kan kjøpe og selge kamper mot andre Betfair-spillere, alt etter om man tror kampene eller spillet går hjem. Vanligvis spiller man jo på at en kamp vinnes, men med Betfairs Lay(liggende)-funksjon (selge), kan man altså nå også spille på at noe ikke vil skje. Det attpåtil til odds man selv velger – dog skal man huske at Betfair tar en liten kommisjon av vinnergevinster.

 

Slik får du pengene dine utbetalt fra Betfair

Når du er fornøyd med dine gevinster, eller bare vil trekke summen din ut av Betfair, er det ganske rett frem og enkelt. Du skal bare gå inn på kontoen din og finne punktet “Utbetal penger fra Betfair.” Deretter får man vist når betalingen er tilgjengelig til utbetaling. Man må notere seg at man kun kan heve fra sin hovedkonto, og hvis man har en annen konto (poker-konto), så skal pengene først overføres til hovedkontoen.

 

Man skal naturligvis gjennom Betfairs identitetskontroll først. Både for din egen sikkerhet, men også så Betfair kan vurdere, om du er gammel nok til å spille samt godkjenne profilen din, hvilket gjøres med en offisiell bilde-ID og en adressebekreftelse, og så skal man naturligvis ha bekreftet sine bankopplysninger. Deretter tar en overførsel, alt etter hvilken betalingsmodell man har valgt, et sted mellom 24 timer og 3–5 dager.

 

Les deg litt opp på funksjoner

Opplever man et problem med Betfair, kan man søke i deres utmerkede hjelpe-søkefelt og danne seg et solid overblikk over samtlige funksjoner, regelsett og tekniske utfordringer, som kan oppstå i forbindelse med spill og kontoen din. F.eks. hvis du har blitt låst ute, vil lese mer om kampanjer, eller mener at spillet ditt har blitt avgjort feil. Man skal dog huske at Betfair er en stor portal med mange brukere, og at støtten sikkert er deretter.

 

Man gjør nok også seg selv en liten tjeneste hvis man stikker innom Betfairs TrustPilot-anmeldelser innen man registrerer seg. Nok er pengespill og nettsider for pengespill en smule innviklede for nybegynnere, men skal man dømme etter kommentarsporet, kan systemet også være litt krevende for den litt mer avanserte bruker. En vurdering med 8 % på fremragende og 80 % dårlig kan godt snakke for seg – men selvfølgelig skal man gjøre sine egne erfaringer og huske på at det helt sikkert er en grunn til at Betfair er verdens største nettside for veddemål.